Sztriptíz Bárok és Night Clubok rejtett titkai 7. rész

A Budapesti hiéna taxizás rejtett titkai! / Hiéna taxizásról mindent.

A hiéna taxizás titkai azért kapnak itt külön fejezetet, mert szorosan kapcsolódik a tevékenységük a budapesti éjszakai élethez és így a sztriptíz bárok és Night Klubok mindennapi életéhez is. Budapesten minden taxis egyéni vállalkozó vagy egy úgynevezett :”vállalkozásban” alkalmazott. Ahhoz, hogy a hiéna taxi jelenséget megértsük ismernünk kell a kialakulásuk körülményeit.

Hogyan nevelte ki a rendszer a hiénákat?:
A taxizás szabadáras korszakára tehető az első hiénák megjelenése.( persze nem állítom, hogy nem voltak korábban is pitiáner árdrágítók, de ezeket maximum ügyeskedő kis köcsögöknek lehetett csak nevezni a mostani profi bűnözőkhöz képest.  Mivel rendelet nem szabályozta, tulajdonképpen nem volt felső korlátja a fuvar díjaknak! A kormány idegenforgalmi politikájának köszönhetően, Budapestet elárasztották a környező országokból érkező szegényebb turisták tömegei, amiben jó lehetőséget láttak a bűnözésre hajlamos emberek. Ez volt a hiéna taxizás fénykora. A hiéna taxik kemény magja ebben az időszakban fejlődött ki Budapesten. A fix taxi árak és a gépkocsik sárgítása vetett véget a korlátozások nélküli rablásnak, de a jelenség ennek ellenére sem szűnt meg. A fix ár és a szabályozás kizárólag a korábban is becsületesen dolgozó taxisokat kényszerítette csak 100% ban tisztességes jogkövető magatartásra.

A tisztességtelenül dolgozni vágyókat, a nagyobb taxitársaságok kivetették magukból, ezért a hiénák a magántaxi státuszában tudtak csak érvényesülni. Ez a magántaxizás végzetes hanyatlásához és teljes bukásához vezetett. ( Ebben mondjuk nagymértékben segítettek a taxis cégek is akik előszeretettel mosták össze fizetett hirdetéseikben a hiénákat a magán taxizással! )  A korábban tisztességesen dolgozó magán taxisok így kénytelenek voltak valamelyik fuvarszervező társaságnál elhelyezkedni és fizetni a társaságoknak a 100 000 ft ot is meghaladó havi sarcot. . Így alakult ki a véglegesen, hogy a legnagyobb szabadságot adó magántaxizást átvették  a hiéna taxisok véglegesen!  Mint egy rákos sejtek úgy működnek, végül megölik a gazda testet. Mivel a lakosság már kerüli a megkülönböztető jelzéseket hordó hiénákat (freelancer felirat) a hiénák egy jelentős része kezd beszivárogni a kisebb létszámú, de annál éhesebb fuvarszervező taxis cégekhez és ott álcázni magukat. ( Ezek a cégek is a magántaxizás sorsára fognak jutni, ez nem kétséges).

Mi kell a hiéna taxizáshoz?
Egy jogosítvány, PÁV 2 alkalmassági és egy taxis vizsga.( ez kb 2 hét alatt meg is van)  A többit már intézik a tesók okosba! Bérelni kell egy „jól felszerelt „verdát, ami természetesen egy kamu cég-be van bejelentve és már indulhat is a markecolás! Nem kell vállalkozói vizsga, nem kell erkölcsi igazolvány és semmilyen iskolai végzettség sem szükséges!  Ez a tevékenység szinte a bűnözőknek van kitalálva!  Ezt a munkát, ha tisztességesen egyéni vállalkozóként szeretné valaki csinálni, rengeteg kritériumnak kell megfelelni, további vizsgákat kell tenni, hosszadalmas és igen költséges ügyintézési procedúrán kell átmenni( kb fél év ügyintézési idő)  és  4-10 millió forintot kell befektetni  hozzá! .. és ezután el lehet kezdeni  a tisztességes munkát!

Hol találjuk a hiénákat?
Mivel a turisták nincsenek tisztában a Budapesti taxi hivatalos, fix árával, esetleges panaszukkal sem tudnak hova fordulni és van pénzük kifizetni az inreálisan magas árakat is adott esetben, ők lettek a hiénák kizárólagos célpontjai. Ahol ez a csoport mozog ott találjuk a hiéna hordát is!

Budapesti hiénákat megtaláljuk a bevált fix helyeken: Deák Ferenc téri buszmegálló, Fővám téri taxidroszt, az Oktogon tér minden sarkán, Apáczai Csere János utca bevezető szakaszán, a Las Vegas Casino előtti placcon, a Király utca Gozsdu udvar előtti részén, a Károly Krt -Király utca sarkán, a Vigadó téri hajóállomáson, a vigadó téren, az operaház előtti droszton, a vígszínházzal szembeni droszton, Wesselényi u. & Kazinczy u. sarkán,  Clark Ádám tér sikló előtt, Budai-vár Szentháromság tér,  a szimpla romkocsma előtt vagy az instant romkocsma előtti részen. Minden olyan esemény vagy rendezvény bejáratánál, ahol külföldi turisták nagy számban előfordulhatnak: Széchenyi fürdő, Budapest park bejárati része, sziget-fesztivál stb.

Miért nem szüntetik meg a hiéna taxizást a hatóságok?
Na ez az a kérdés amire nem ismert a válasz, csak találgatni lehet. Mivel pontosan tudni hol találjuk őket a városban, freelancer felirattal és egyedi szabad jelzővel meg vannak különböztetve  a járműveik, nagyon egyszerű lenne megtalálni és felszámolni a jelenséget, ha lenne rá szándék. Könnyen meg lehet szüntetni a hiéna jelenséget, hiszen minden körülmény ismert, amiért a mai napig szinte zavartalanul űzhetik a piszkos ügyleteiket!

Hivatali szinten tartanak méreg drágán taxis ellenőrző szerveket, de azok csak az egyedi eseteket büntetik, egyszeri alkalommal, ha ugyan sikerül egy hiénát nagyon ritkán tetten érni,  próba utazások alkalmával.  De leginkább ezek csak a becsületesen dolgozó taxisokat vegzálják apró bürokratikus hiányosságok elmulasztása miatt.

P2 Gentlemen's Club Budapest

P2 Gentlemen's Club Budapest

A p2 night Club Budapest belvárosának legforgalmasabb sétálóutcája mellett található. Nívós éttermek cukrászdák, diszkók és bárok szinte egymást érik a környéken. A p2 bár a legnagyobb sztriptíz club a városban,…
Neo night club, Strip bár

Neo night club, Strip bár

A Neo night club szexi programjai egész este  folyamatosak és mindíg változatosak. Itt találkozhatsz Budapest legszebb lányaival, akiknek legfőbb vágyuk, hogy nagyon izgalmas és felejthetetlen élményt nyútsanak Neked! A szimpadon…
Privé night club, Strip bár

Privé night club, Strip bár

Privé bár a fiatalok által leginkább kedvelt városrészben található. A Klub Budapest romkocsmáinak és pubjainak utcájában található, az úgynevezett ” Buli negyedben”. A kényelem és az élvezet érdekében több privát…