Sztriptíz Bárok és Night Clubok rejtett titkai 6. rész

Night Klubok és fuvarosok titkos kapcsolata / Avagy, a Budapesti éjszakai taxizás titkai!

A Budapesti éjszaka elengedhetetlen része a taxi. A sztriptíz bárok és lokálok is jól tudják ezt. A vendégek sok esetben a taxisofőrtől érdeklődnek a budapesti éjszaka szórakozási lehetőségeiről. Némelyik klub magas jutalékot ajánl a taxisoknak, hogy ilyen esetekben az ő bárját részesítse előnybe a sofőr. A taxizásnak és személyszállításnak sokféle résztvevője van Budapesten. Az éjszakai bároknak azok a fuvarozók számítanak leginkább, akik a jól fizető, módosabb turistákat tudják szállítani a klub számára. / Lássuk kik ők!

Az illegálisan működő UBER:
Zárt viber csoportot alkotva működnek, kikerülve az adóhatóságokat. Engedély nélkül fuvaroznak, biztosítás és számlaadási kötelezettség nélkül. A hivatalos taxi árak alatt 20-30% al vállalnak fuvarokat, saját autóikkal. A Night Clubok számára ez a csoport teljesen jellegtelen, mivel szinte kizárólag a leg pénztelenebb réteg veszi igénybe ezt a fajta szolgáltatást.

A illegálisan működő riksa:
Többnyire illegálisan vagy kivételes esetben alkalmi munkavállalóival fuvarozó munkanélküliek, alkoholista csoportja. Nyári időszakban 12-20 db ilyen riksa van éjszakánként Budapest utcáin, főleg a belváros sétáló utcáiban találkozhatunk velük: Szent István téri Bazilika előtt vagy a váci utca forgalmasabb részein. Napi 10 000 ft körüli összegért bérlik a rozoga járműveiket, számlát vagy nyugtát az utazásokró természetesen nem tudnak adni. A fuvar árakat a kuncsaft pénztárcájához igazítják. A legolcsóbban egy józan magyarul beszélő vendég utazhat, a legtöbbet egy erősen ittas külföldinek kell fizetni egy ilyen rövid kényelmetlen és nevetséges utazásért! A hiéna taxihoz hasonlóan nekik is a részeg külföldi turisták a fő célpontjuk, ezektől akár 50 – 100 € t is van pofájuk elkérni alkalmanként.  Több bár is fizet jutalékot nekik, mivel erőszakosan rá tudnak venni néhány akaratgyenge lerészegedett, turistát, hogy igyon valamit egy ilyen nem neki való szórakozóhelyen!

A céges taxik:
Legálisan működő taxisok, legálisan működő taxi társaságokhoz szerződve. Budapesten 6-8 ilyen taxitársaság működik, havi 100 000 ft körüli összegért lehet tagja egy taxis vállalkozó. Kizárólag csak véletlenül találkozhat olyan utassal aki Night clubba szándékozik menni. A bárok némelyike nekik is fizet jutalékot, ha mégis sikerülne ilyen túristával találkozniuk.

Applikációs taxi:
Az UBER utódja, de már legális taxis tevékenységgel. A lakosság körében egyre népszerűbb szolgáltatás. A legjobb applikációs rendszerrel ők dolgoznak, kiszámíthatók és a külföldiek is tudják használni a rendszert nyelvtudás nélkül is! Nincs havonta fizetendő fix összeg, de a fuvarok értékéből 25% ot levon a cég magának!  A taxisok 70%- a , ennél a cégnél bérelt autóval dolgozik, taxis berkekben őket:  ” DROIDOK” -nak nevezik. Szinte gépszerűen kell dolgozniuk, mert a gépkocsik bérbeadói (GAZDÁIK) heti 60-80 000 ft !!! , bérleti díjat is beszednek tőlük. Mivel külföldiek is használják a rendszert, van esélyük, hogy néha night Clubba is eljutnak. Tehát a fejpénz nekik is jár az ilyen fizetős bároknál.

Hiénák:
A hiénák, a taxisok közé vegyült bűnözők pár száz fős hordája. A taxis szolgáltatás leple alá bújva rabolnak és fosztogatnak, tisztességtelen módon jelentős károkat okozva, taxis kollégáiknak, a turistáknak és az egész hazának. Eleinte csak a magántaxizás intézményét tették tönkre, de mára már beszivárogtak az álcázás kedvéért az „éhes” apró taxi társaságok berkeibe is. Saját helyeket foglalnak el a város egy forgalmas, frekventált részén, ( pályaudvarok, sétálóutcák ki és bevezető részei, discok és nagy forgalmú szórakozóhelyek bejárata) és csak onnan dolgoznak. Jellemzően külföldi túristákra vadásznak, akik nincsenek tisztában a budapesti taxi árakkal.  Magyar utast, vagy ahogy ők nevezik: “RETKET”, nem vagy csak igen borsos áron szállítanak. Ők az éjszakai klubok egyik nagy beszállítói.

Szálloda taxisok:
Magukat elitnek nevező és tartó fuvarosok, akik természetesen semmilyen plusz tudással nem különböznek a többi kollégájuktól, ők állnak a szállodák bejáratában. Drága mercédesz gépkocsikkal szállítják az öt csillagos szálloda gazdag vendégeit rettentően borsos áron. Ez egy viszonylag zárt közösség, mindenkinek érdeke, hogy a brutális árak és az üzletben résztvevők ne legyenek nyilvánosak. A vírus helyzet és a túristák elmaradása őket érinti leginkább jelenleg. Viszont korábban, vagy ha turizmus ujra beindul, az egyszerű taxis bérének a három-négyszeresét is megkeresik. Night Klubok nagybeszálítóinak számítanak, amikor a szállodák üzemelnek.

A taxisok védelmében:
Mielőtt a taxisokat kezdenénk szidni vagy el ítélnénk őket a jutalékok miatt, tudni kell, hogy a vendégek utáni fej pénzeket a Night Klubok és sztriptíz bárok ajánlják fel a fuvarozóknak, sohasem a taxisok kérik azt!  Valamint, hogy a taxisoknak a Night club az egyetlen olyan hely, ahol ők kapnak jutalékot és nem ők fizetik azt. Mert, szinte mindenki tartja a markát, ha egyetlen fuvart is szerez a taxisnak! Sok szálloda és étterem portán úgynevezett “pacsi pénzeket” szednek tőlük, fuvaronként: ( 300-1000 ft ) a sima városi fuvarért a tarifa. Reptéri fuvarért már borsosabb árat kell fizetni a londiner zsebébe: 1500-3000 ft a leadó alkalmanként.  Diszkók és buli helyek előtt drosztoló taxik: 300 ft/ fuvar, jutalékot fizetnek átlagosan az adott taxidroszt üzemeltetőjének.  Szinte természetes már sajnos, hogy bármilyen rendezvény is van a városban, rögtön egy taxi társaság szerveződik oda az esemény idejére és az onnan dolgozható taxisoknak fuvaronként “feketén” fizetniük kell! A fuvarszervező mohóságától függ a ” leadó”pénz mértéke, ami:  300-2500 ft / fuvar, is lehet általában.

P2 Gentlemen's Club Budapest

P2 Gentlemen's Club Budapest

A p2 night Club Budapest belvárosának legforgalmasabb sétálóutcája mellett található. Nívós éttermek cukrászdák, diszkók és bárok szinte egymást érik a környéken. A p2 bár a legnagyobb sztriptíz club a városban,…
Neo night club, Strip bár

Neo night club, Strip bár

A Neo night club szexi programjai egész este  folyamatosak és mindíg változatosak. Itt találkozhatsz Budapest legszebb lányaival, akiknek legfőbb vágyuk, hogy nagyon izgalmas és felejthetetlen élményt nyútsanak Neked! A szimpadon…
Privé night club, Strip bár

Privé night club, Strip bár

Privé bár a fiatalok által leginkább kedvelt városrészben található. A Klub Budapest romkocsmáinak és pubjainak utcájában található, az úgynevezett ” Buli negyedben”. A kényelem és az élvezet érdekében több privát…